Contact|

Ervaringsleren
met paarden

Sprekers

23 NOV 2017 | BUSSUM

Dr. Martine France Delfos

Dr. Martine France Delfos studeerde eind jaren zestig klinische psychologie (klinische research) en begin jaren negentig Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. In 1999 promoveerde zij op een psychologisch en letterkundig onderzoek over rouwverwerking bij Franse schrijvers. Zij is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker, klinische psychologie, en is vervolgens in de praktijk gaan werken sinds 1975. Daar heeft ze langdurig ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van kinderen, jeugdigen en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen.

Prof. dr. Marie-José Enders-Slegers

Prof. dr. Marie-José Enders-Slegers, Professor in Antrozoölogy, Faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen op de Open Universiteit

Paulien Rutgers

Paulien Rutgers is sinds 1972 als vrijwilliger verbonden aan het aangepast paardrijden. In 1984 behaalde ze haar diploma als Instructrice Paardrijden gehandicapten terwijl ze al werkzaam was in het onderwijs en zette ze zich zowel beroepsmatig als op vrijwillige basis in voor het aangepaste paardrijden. Begin 2004 startte ze haar eigen praktijk voor Animal Assisted Interventions, waarbij ze haar ervaring met het aangepast paardrijden combineerde met haar onderwijservaring. In haar praktijk legde ze zich vooral toe op dierondersteunde hulpverlening aan kinderen die het niet redden het reguliere onderwijs en ging op zoek naar wetenschappelijke onderbouwing voor het fenomeen dat paarden een enorme positieve invloed uitoefenden op zowel de cognitie als het gedrag van deze kinderen. Het resultaat van deze zoektocht en haar werkwijze heeft ze tussen 2014 en 2016 vastgelegd in haar boek “Help, mijn juf is een paard!”.

Marion van de Klundert

Marion van de Klundert, directeur bij De Paardenbasis, trainingscentrum voor mens en paard.

Theo Ruikes

Theo Ruikes (drs. T.J.M. Ruikes), manager Tragelzorg, auteur diverse publicaties over Ervaringsleren. Hiervoor vele jaren werkzaam in de jeugdzorg.

Thomas van der Vliet

MA Thomas van der Vliet, RoM coördinator, OLS De Recon.

Ellen Assenberg

Drs. Ellen Assenberg, orthopedagoge OLS De Recon.

Ingeborg Visser

Ingeborg Visser, gz-psycholoog i.o. tot klinisch psycholoog/psychotherapeut, gedragstherapeut. Werkzaam als expertiseleider bij het Centrum voor Lichamelijk Onverklaarde Klachten (CLOK) van de Bascule.

JCA Welten-Habets

JCA Welten-Habets, Master Ecologische Pedagogiek en Equitherapeut, Directeur/ eigenaar D’n Hoef BV: Een pedagogisch Centrum voor jeugd met ernstige gedragsproblemen waar onderwijs en zorg in 1 arrangement wordt aangeboden en paarden de (uitvals)basis vormen.

Ineke Kroese

Ineke Kroese, Docent gezondheidszorg en Welzijn, HBO en Master Social work, Beeldcommunicatie therapeut, Systemische ouder en kind coach, KNHS instructeur Basissport + Instructeur Paardrijden Gehandicapten.

Mariët van der Molen

Dr. Mevr. Mariët van der Molen, ontwikkelingspsycholoog, wetenschappelijk onderzoeker en docent..